karriärskjuts med sociala medierKarriärtips och karriärskjuts

Sociala medier är en naturlig del för många i den digitala vardagen, men hur använder man dem på bästa sätt för sin karriär? Och hur gör man om man inte vill synas på nätet? Realtid Karriär bad tre experter komma med råd och tips.

Klicka på bilden eller klicka på läs mer knappen för att läsa vidare om hur du kan få en Karriärskjuts med sociala medier och om karriärtipsen på LinkedIn mm.

lasmer

 

 

Hur blir man upptäckt på Linkedin när det finns massor med liknande profiler?

Olle Leckne: “Bli synlig och sökbar: Det finns flera sätt att bli top of mind. Genom att dela med dig av värdefull information i Linkedins publiceringsverktyg Pulse når du många (faktiskt hela Linkedin) och om du skriver intressant blir du känd och omtyckt med många följare. Kommentera även andras inlägg och bidra i gruppdiskussioner. Givetvis ska du också skapa en profil som ger ett första gott intryck och sökoptimera med relevanta sökord.

Exempelvis har jag lyckats bli top of mind som Linkedin expert tack vare att jag svarar på många frågor om hur man kan använda Linkedin i praktiken. Det har även lett till en grupp med över 6 700 medlemmar som samarbetar för att använda Linkedin för att nå sina mål. Detta är möjligt inom vilket område som helst.”

Hur boostar man sin karriär om man valt att inte vara närvarande i sociala medier?

Olle Leckne: “Genom nätverksgrupper. Ett vanligt misstag när man kommer in på ett mingel med till exempel 30 personer är att tänka att här finns 30 tänkbara arbetsgivare eller kunder och så börja ”sälja”. Ett annat sätt att tänka är att dessa 30 personer har troligtvis 500 kontakter var med en räckvidd till miljoner kontakter indirekt. Så du kan boosta din karriär genom att bli känd och omtyckt som person bland några av de 30 så de har dig i åtanke när de är ute och nätverkar.”

Källa: Realtid karriär