Hur en Mastermind grupp kan förändra ditt liv

Varje sommar lyssnar jag på ljud-boken, ”Din rätt att vara rik” av Napoleon Hill. Varje gång jag lyssnar på den, upptäcker jag ett nytt sätt att tillämpa någon av hans lektioner till mitt liv.
 
Napoleon Hill är författare Think and Grow Rich, en av de bäst säljande böckerna genom tiderna. Hans ”Your Right To Be Rich” ljudprogram är en 9-CD-samling av levande föreläsningar han gav i Chicago 1954.
 
Detta program har förändrat mitt liv.
 
När jag körde hem från jobbet häromdagen lyssnade jag till talet om kraften i en mastermind grupp. Denna gång berörde och inspirerade han mig spå ett speciellt sätt:
 
Han säger att man aldrig kan uppnå något stort utan en mastermind grupp.
 
Aldrig!
 
Chansen finns, eftersom du läser det här inlägget, att du vill uppnå mer än den genomsnittliga personen. Dock kommer du aldrig bryter igenom barriären för att leva ett framgångsrikt och meningsfullt liv utan hjälp av andra – utan en mastermind grupp.
 
Napoleon Hill definierar en mastermind grupp som ”en samordning av kunskap och ansträngning, i en anda av harmoni mellan två eller flera personer, för att uppnå ett bestämt syfte”.
 
I detta inlägg ska jag diskutera egenskaper hos en framgångsrik mastermind grupp och de fördelar du får från att vara en del av en. Jag ska också ge dig några bra tips om hur man startar en mastermindgrupp.
 

4 Viktiga ingredienser i ett Mastermind grupp

1. Gruppen måste ha en ”bestämd avsikt.” Varje medlem måste sträva mot ett gemensamt mål och gruppen måste gå framåt tillsammans i harmoni.
 
2. Varje medlem ska få en lika stor fördel. Det finns inget som heter gratis lunch. Alla måste kompenseras på något sätt för deras insatser. Ersättningen behöver inte vara monetär men varje medlem måste vinna något från att vara en del av gruppen.
 
3. Gruppen måste vara aktiv. Det är viktigt att gruppen kommunicerar regelbundet, vare sig personligen, via telefon, e-post eller Skype.
 
4. Det måste finnas en ledare. Ledarens uppgift är att planera och underlätta kommunikationen. Ledaren för gruppen framåt. Det är viktigt att ledaren inte bli en dominerande kraft som överskuggar de övriga medlemmarna.
 

Vad kommer du att få från en mastermind grupp?

 
1. Mod. Om du är del av en grupp, kommer du att vara mer benägna att sätta dig där ute och ta risker. Du kommer att ha sinnesfrid av att veta att du har allierade vid din sida för att hjälpa dig om du fastnar.
 
2. Entusiasm. Att gå ensam mot ett mål kan vara skrämmande och överväldigande. En grupp kommer att ge dig den energi du behöver för att fortsätta framåt.
 
3. Fantasi. Varje medlem i din mastermind grupp kommer att erbjuda ett annat perspektiv. Deras idéer kommer att öka din fantasi och hjälper dig att skapa lösningar som du inte skulle ha tänkt på själv.
 
4. Stöd. När jobbar mot en dröm (något utanför gränserna för medelmåttighet) kommer du att möta motstånd. Folk kommer att ifrågasätta dig och kanske göra narr av dig. Din mastermind grupp kommer att hjälpa dig att övervinna detta motstånd.
 
5. Ansvar. Din mastermind grupp kommer att hålla dig ansvarig. Du kommer inte kunna skjuta upp saker du åtagit dig. Du kommer att känna gruppens engagemang och ditt engagemang till gruppen för att nå dina mål och uppfylla ditt bestämda syfte.
 

Var ska man börja?

mastermind group 
Läs mer här om de mastermindgrupper vi erbjuder för linkedin, världens största och snabbast växande online affärsnätverk. 
 
Nu vill jag lämna er med inspiration från mannen själv …
 
Dr Napoleon Hill
”I decided to start listening to this while relaxing before bed every night. I usually fall asleep listening to it. I BELIEVE that it is helping me see things in a different perspective. I wake up feeling pretty darn good! :D”
Mastermindgrupp