Kombinera BNI med LinkedIn™

johan_strömdahl_4sätt använda_linkedinSnart är det BNI Cruise igen. Förra året var jag på BNI Cruise med närmare 200 tränade affärsnätverkare. Det var kul. Det handlar om ”Changing the way the world does business” och denna artikel handlar om det och hur du som affärsnätverkare kan få ut mer genom linkedin.

För den som inte känner till Business Network International så kan jag säga att essensen är att man i nätverksgrupper samarbetar för att ge varandra affärsreferenser.

I de flesta affärsverksamheter står referenser för 40-50% av affärerna. 

I BNI jobbar man systematiskt med personliga referenser. Något som förutsätter kontakter och förmågor som att skapa förtroende, vara generös och ständigt göra tydliga sökningar så att personer i nätverket kan associera och bidra till att öppna dörrar för varandra.

Då förstår du att fördelen med att använda LinkedIn för personliga referenser.

4 fördelar och tips

  1. Räckvidden* – på linkedin når du många fler kontakter (1 miljon i Sverige och 285 miljoner i världen)
  2. Sökningar – dina sökningar kan vara specifika så att du kan hitta de beslutsfattare du söker
  3. Grupperna – i Linkedin groups kan du interagera och fördjupa relationer med många samtidigt
  4. Research – du kan lära känna personer genom sin linkedin profil innan du tar mötet så du är väl förberedd

För de flesta är dessa fördelar en självklar anledning att engagera sitt företags medarbetare i affärsnätverkande. Och det är många som gör det samtidigt som huvuddelen inte gör det. Och de som affärsnätverkar i BNI eller på linkedin får inte ut optimalt av sina insatser.

lasmer om fler tips hur du ökar din räckvidd och utväxling med LinkedIn.

Hur kommer det sig att inte alla drar nytta av fördelarna?

För att bli skicklig inom vilket område som helst krävs utbildning och träning. Långsiktigt målmedvetet arbete ger resultat det vet alla.

Det tog mig 10 år att komma upp i  3 000 kontakter på linkedin och det tog 9 månader att komma upp i 2 000 kontakter i LI Sverige gruppen (som nu är  5000 medlemmar stark). Jag började BNI träningen 2002 när jag tillsammans med bl a Tord Sand startade BNI Sjöfartshotellgruppen.

Så för att göra det lite lättare har jag tagit fram en utbildning ”LinkedIn for business” som jag  till 95% håller företagsinternt hos företag som förstått värdet. Det är är själva träningen som ger färdigheterna och bidrar till individerna blir professionella nätverkare. Ibland håller jag öppna workshops.

Är du nyfiken på BNI Cruise 2014 är den redan fullbokad. Välkommen på en frukost för affärer i BNI Solna gruppen. Du kan läsa mer och anmäla dig här   

Några bilder från BNI Cruisen 6-7 oktober 2013

6 9

IMG_7136


Comments are closed.