Vad är Growth marketing?

Growth marketing är en metod som används för att öka en företags intäkter genom att fokusera på att få fler kunder och öka deras engagemang. En av de mest populära plattformarna för att genomföra growth marketing är LinkedIn, som är en social plattform för yrkesverksamma. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på fördelarna med att använda LinkedIn som en del av din growth marketing strategi, jämfört med traditionell marknadsföring.

Fördelar med att använda LinkedIn för Growth Marketing

Bättre riktning och träffsäkerhet

LinkedIn ger dig möjlighet att rikta in dig på en specifik målgrupp, baserat på faktorer som yrke, bransch och geografi. Detta innebär att dina annonser och inlägg når personer som är mer benägna att vara intresserade av ditt företag och dina produkter eller tjänster. Du kan också använda LinkedIn för att bygga relationer med potentiella kunder genom att engagera dig i deras inlägg eller skapa innehåll som är relevant för deras yrke eller bransch.

Bättre engagemang

LinkedIn är en plattform för yrkesverksamma, vilket innebär att användarna är mer benägna att engagera sig i innehåll som är relevant för deras yrke eller bransch. Detta innebär att dina annonser och inlägg har större chans att bli sedda och klickade på, vilket i sin tur kan leda till fler kunder och ökad försäljning.

Mer data

LinkedIn ger dig också tillgång till mer data om dina kunder och potentiella kunder. Du kan till exempel se vilka personer som interagerar med dina inlägg eller klickar på dina annonser. Du kan också se vilka branscher eller geografiska områden som genererar mest trafik till din webbplats eller landingssida.

Case study: Hur en B2B-företag minskade sin Lead acquisition cost med Growth marketing

En B2B-företag som arbetade inom tekniksektorn ville öka sin försäljning genom att använda growth marketing. Företaget valde LinkedIn som sin huvudsakliga plattform för att nå ut till sin målgrupp.

För att uppnå detta använde de en kombination av annonser och organiskt innehåll på LinkedIn. De använde LinkedIn Ads för att rikta in sig på specifika yrkesverksamma i deras bransch och geografiska områden. De skapade också organiskt innehåll, såsom artiklar och inlägg, som var relevanta för deras målgrupp.

Growth marketing

Resultatet av deras Growth marketing-kampanj var imponerande

Genom att använda LinkedIn som sin huvudsakliga plattform kunde företaget minska sin Lead acquisition cost med 50%, vilket innebar att de kunde generera fler leads till en lägre kostnad. De ökade också sin försäljning med 30% under kampanjperioden.