misslyckaspcHej, jag heter Olle Leckne och har varit aktiv på LinkedIn sedan januari 2004. Mycket har jag hunnit varit med om att uppleva…

och jag vill dela med mig av några sätt att umgås på som absolut inte fungerar… och ändå ser jag dessa sätt,  som till exempel att jag får en presentation med namn, företag och länkar och hoppsan är man inne i en oönskad argumentation för en viss produkt. Detta sker varje dag vid kontaktförfrågan eller vid presentation i en linkedin group. Jag vill givetvis bidra till att du och andra i nätverket undviker att göra samma misstag. och nu är jag övertydlig:

Huvudtips: Tänk relation först

Jaha, vad menas med det?

Innan någon är mogen att göra någonting vill man känna sig trygg med en person. Det är en särskild färdighet att bygga en god relation. Och är man bra på att bygga relation först  så kommer frågan vad man har att erbjuda, så småningom.

Tre andra tips för att få utväxling på ditt medlemskap av LinkedIn grupper
– Skapa personliga relationer med inflytelserika personer
– Konversera generöst med dina kontakter och hela gruppen
– Var aktiv: syns du inte, så finns du inte!

Att vara lite extra personlig, att visa intresse och lyssna först skapar förtroende och stärker ditt professionella rykte.

Om du har en (annan) uppfattning får du möjlighet att uttrycka den.

I ett annat inlägg kommer jag berätta mer om andra icke fungerande sätt att vara på i nätverket LinkedIn.

Apropå om du ”har fått en produkt upptryckt i ansiktet” någpn gång.