Peter, hur kommer det sig att du engagerade dig i LI Sverige gruppen?

Peter Meurling och Olle Leckne
Peter Meurling och Olle Leckne på en nätverksträff

Olle Leckne intervjuar Peter Meurling. Peter svarar: Jag har nyss startat eget och en av de saker jag vill syssla med är personlig coaching. Så i somras satt jag och letade på LinkedIn efter andra coacher, för att hur de presenterar sig, vilka sammanhang dom jobbar i och i största allmänhet hur de ser ut.

Då ramlade jag på LI Sverigegruppen och gick med eftersom jag tyckte den kändes väldigt relevant. När frågan kom om några ville vara med och ordna en träff räckte jag upp handen och på den vägen är det.

Olle:  Varför letade du just på LinkedIn?

Peter: I mina tidigare jobb har jag använt LinkedIn mycket, främst för att boka och förbereda kundmöten och följa mina kontakter när de bytte jobb. Så jag vet att det är en bra plattform för professionella kontakter. Och eftersom jag är en stor anhängare av personliga nätverk var det väldigt naturligt att leta där.

Olle: LI Sverige då, vad är din vision för det?

Peter: Jag tror att gruppen kan fortsätta att utvecklas och vara ett verktyg för medlemmarna på en massa olika sätt. Det finns en enorm bredd i gruppen och jag känner redan till exempel på folk som har fått hjälp med olika saker. Men för att det ska bli riktigt drag behöver vi också träffas i verkligheten och utforska hur vi kan hjälpa varandra, något vi jobbar på.

Olle: Har du exempel på något du själv fått hjälp med?

Peter: Ja, flera. Men ett exempel är att jag bad gruppen om tips på någon som kan hjälpa mig att utvecklas som talare och presentatör. Jag fick ett dussin förslag, i princip alla med personliga rekommendationer. Det gick sedan snabbt att välja en och sätta igång – hade jag börjat Googla och ringa runt hade det tagit längre tid och varit mycket svårare.

LISVERIGE_GAMED