Inbjudningar på LinkedIn.

Hej, har du någonsin haft någon som inte dök upp på ett möte med dig? Det är frustrerande, eller hur? Jo, det kan bero på att de glömt eller att något dykt upp, men det kan också bero på att de tackade ja till för många inbjudningar på LinkedIn utan att ha koll på dem.

Så här är ett tips: kolla in fliken ”Ditt nätverk” på LinkedIn. Där ser du alla dina inbjudningar och du kan välja att acceptera eller ignorera dem. Det är viktigt att ha koll på vad du säger ja till, oavsett om det är en kontaktförfrågan, en gruppinbjudan, ett evenemang eller ett nyhetsbrev.

Och på tal om evenemang, om du OSA och sedan inte dyker upp, går du inte bara miste om något värdefullt utan gör också personen som organiserade det besviken. Dessutom är det inte ett bra för ditt professionella rykte.

Låt oss alla göra vår del för att vara pålitliga och pålitliga genom att vara uppmärksamma på de inbjudningar vi accepterar. Vi vill bygga ett starkt professionellt varumärke och rykte, eller hur? Så låt oss börja med att hålla reda på våra LinkedIn-inbjudningar.

Håll koll på vad du tackar ja till för inbjudningar

  • Kontaktförfrågningar
  • Grupper
  • Event
  • Nyhetsbrev
  • Följa företagssida
inbjudningar linkedin
Bildtext: Exempel på inbjudningar i mitt nätverk på LinkedIn

Det här beteendet, att tacka ja men sedan in dyka upp,  kan få tråkiga konsekvenser om det håller i sig.

Du kan bli sedd som en person man in kan lita på.

Det är onödigt.

Starkt förtroende professionellt rykte och varumärke
Bildtext: Starkt förtroende professionellt rykte och varumärke

Låt oss hjälpas åt att höja medvetenheten om vilka inbjudningar som finns och hedra de som bjuder in.

Läs vidare om ditt professionella rykte här