Livesänd ditt LinkedIn-evenemang med LinkedIn Live

Med LinkedIn Live kan godkända medlemmar och organisationer sända livevideoinnehåll till följare av LinkedIn-sidor, sina kontakter och deltagare av evenemang på LinkedIn.

Källa till detta inlägg är Linkedin Hjälpcenter med länkar som uppdateras.

Notera: LIexpert är ett självständigt företag som hjälper individer och företag att omsätta linkedin i praktiken.

Fyll i en ansökan för att kunna sända via LinkedIn Live.

 • Du meddelas om din ansökan godkänns.
 • Obs! Vid ansökan för organisationer måste sidadministratörerna för de program som är med och producerar live-evenemanget vara med på ansökan.
 • Gå till nästa steg för att komma igång med LinkedIn Live när ansökan har godkänts.

Så här konfigurerar du ett evenemang på LinkedIn med LinkedIn Live:

 1. Skapa ett evenemang via din egen sida eller startsidan.
 2. Bredvid Är detta ett online-evenemang? till Ja.

Notera

 • Vid användning av LinkedIn Live för evenemang behöver du inte skicka sändningslänk i förväg. Dina kontakter kommer att meddelas när du uppdaterar evenemanget.
 • Vid användning av sändningsprogram utöver LinkedIn Live från tredje part klistrar du in länken till livesändningen i fältet Sändningslänk.
 • Följ de specifika anvisningarna för tredjepartsprogrammet nedan för att livesända till evenemangsdeltagarna.

Riktlinjer för det innehåll som används i livesändningen

Livesändningar ska vara professionella, respektfulla och säkra i enlighet med:

Sändningsverktyg från tredje part

Du behöver använda ett av de integrerade sändningsverktygen från tredje part för att kunna livesända i ditt LinkedIn-evenemang eller till följare av LinkedIn Live-sidan.

Sidor och medlemmar som använder Restream, Socialive, Streamyard och Wirecast samt är godkända för Linkedin Live kan livesända i evenemang.

Obs! Den som håller i LinkedIn Live-sändningen är ansvarig för de eventuella kostnader/avgifter som tillkommer för dessa verktyg. De flesta sändningsverktygen erbjuds som kostnadsfria testversioner. Restream erbjuder för närvarande LinkedIn-medlemmar utökade kostnadsfria testversioner och förbättrat introduktionsstöd.

Läs mer om tillgängliga verktyg för livesändning av evenemang och få länkar till information om hur du kopplar önskat verktyg med LinkedIn:

Felsökning

Linked.com får ofta samma typ av tekniska frågor av dem som ska börja med livesändning. Prova något av följande för att felsöka om problem uppstår under sändningskonfigurationen:

 1. Kontrollera att personen som vill sända live har behörig LinkedIn Live-åtkomst.
  • Endast de sidadministratörer som identifierades i början av introduktionsprocessen kommer att ha behörighet för att livesända via organisationens LinkedIn-sida.
  • Ett LinkedIn Live-godkännande via e-post krävs för att sända live via en personlig profilsida. Se din inkorg eller skräppostmapp.
   Obs! Sidadministratörer kan inte sända live från sin personliga profilsida.
 2. Kontrollera att det inte uppstår konflikt med brandvägg eller server. Bekräfta med nätverksadministratören att följande portar är öppna:
  • TCP-port 1935 + 1936
  • TCP-port 2936
 3. Kör ett kostnadsfritt test på speedtest.net för att kontrollera att du har en överföringshastighet på minst 10 Mbit/s.
  • Se till att internetanslutningen klarar de tekniska bandbreddskraven för att kunna sända live. Vi rekommenderar en överföringshastighet på minst 10 Mbit/s.

Om du uppfyller ovanstående krav kan du kontakta det aktuella tredjepartsföretaget direkt:

Bilagor