Linkedinprofil och språkval

Linkedinprofil och språkval är två viktiga funktioner som kan göra stor skillnad. Idag är vi många som har kontakt med och nätverkar med människor från hela världen och på alla möjliga språk. De flesta av oss har flerspråkiga vänner och ibland byter kanske vi själva språk flera gånger under en dag. Med rätt inställningar kan LinkedIn visa din profil på ett inbjudande sätt för rätt person. Se till att ha en Linkedinprofil med rätt språk  för din målgrupp.

Din Linkedin profil visas på det språk den skapats. Har du valt att översätta Linkedin profilen till andra språk så kan den visas på de språken beroende vilket språk du ställt in och beroende på vilket språk besökaren använder.

Språkvalet för profilen hittar du i  det övre högra hörnet. Till höger om bakgrundsbilden i datorversionen av LinkedIn.

 

På vilket språk visas din LinkedInprofil?

Lägg till en profil på ett annat språk exempel. jpg
Exempel: Lägg till en profil på ett annat språk

När någon kommer till din profil kommer de att se den på det språk som de har valt att använda på LinkedIn.

Exempelvis:

Om någon använder LinkedIns franska gränssnitt och du har skapat en fransk profil, då de kommer att se din franska profil som standard.

Om du inte har en profil som passar det språk som läsaren har valt, kommer profilen att visas på det språk som profilen ursprungligen skrevs.

Bilden visar en profil på svenska, och klickar man på Swedish kommer den engelska linkedin profilen upp.

 

Tommy Jansson är fotograf och specialiserad på profilfoton för sociala media. Läs om hans syn på LinkedIns fotofilter och några bra tips:

Vill du passa på att förbättra din profil med fotofilter. Klicka här!

Mer information på LinkedIns hjälpsidor:

Länk till LinkedIn hjälp på engelska 

Switching a Profile to Another Language