När tar jag bort kontakter på LinkedIn?

…är en fråga jag fick idag.

Och vips uppdagade sig två situationer:

1. Misstanke

En person skickade kontaktförfrågan och jag kände redan intuitivt att något var fel (när jag granskade profilen) men jag kunde inte sätta fingret exakt på vad det var så jag tackade ja ändå.

Jag gör som vanligt… tackar för att personen valt att lägga till mig till sitt nätverk.

Och sedan kom ett svar som inte var ett svar (på min nyfikna fråga) utan pang på ett ett investeringserbjudande utan ens ett Hej.

Vilket gör att jag tar bort kontakten (en annan starkt bidragande orsak var ett personen var från ett oljeland, skriver i tredje person,   det finns ingen logo på positionen dvs det finns ingen företagssida samt inga personliga rekommendationer)

Hur skulle du göra?

2. Irrelevant info

Jag brukar ha ett öppet sinne och inte bry mig om personer som publicerar information som inte direkt har med det professionella utbytet på Linkedin dvs citat (och ibland kan jag till och med tolerera katter).

Nu kom det ett inlägg om Blues Brothers, se nedan, som jag anonymiserat – som jag anser är irrelevant – vad tycker du?

Om du tycker som jag, att detta inlägg passar bättre på Facebook, kan du göra som jag gjorde nämligen klicka på ”Hide”, se nedan till höger,  så visas inte inlägg från den kontakten längre. Det är steget innan jag tar bort kontakten.

inlägg bättre på facebook