Filmen på en rekryterande chef som bryter is…

Det finns ytterligare en fantastisk sak som filmen gör – den bryter is…

Rekryteringsprocess – hitta rätt person till rätt position.

David Griff berättar vidare om konsten att vara eller att hitta rätt person till rätt position

När rekryterande chef blivit filmad och annonsen legat ute ett tag så söker kandidaterna som vill ha jobbet.

När urvalet skett innan och under intervjun så är det bara ett fåtal som blir filmade. Dessa kandidater presenteras för rekryterande chef med personligt brev, cv, mina kommentarer från intervjun och film. Rekryterande chef har då möjlighet att kika på kandidaten när det passar och hur många gånger som helst.

isbrytare_atleTittar man på hur rekryterande chef klickar så brukar de titta på filmen först, sedan mina kommentarer, sen CV och sist det personliga brevet. Har man kommit igenom alla dessa fyra klick så brukar det innebära en intervju och det är här isbrytaren kommer in.

När kandidaten sitter nervös i receptionen och väntar på den rekryterande chefen så är nervositeten lägre än i normala fall för kandidaten vet hur den rekryterande chefen ser ut och hur denne låter.

Här kommer ytterligare en hemlighet – även den rekryterande chefen kan vara nervös över att träffa en så gott som helt okänd person i normala fall, men nu vet ju chefen hur kandidaten ser ut och låter. Det blir inte den vanliga visan där man går ut i receptionen och ropar något namn och tittar intensivt på vem som reser sig för att komma och hälsa utan här kommer man ut i receptionen och scannar av rummet och båda känner igen varandra.

Den första kommentaren som ofta dyker upp är den rekryterande chefen som säger ”hur tyckte du att det var att bli filmad? Jag tyckte det var hemskt” och sedan är snacket igång och intervjun blir bättre.

David Griff

david_griffProfessionell rekryterare och gästbloggare