är en relativt ny funktion som visar hur du förhåller dig till dina andra kontakter i fråga om antal ”profile views” dvs profilvisningar.

Denna funktion finns inte längre.Hur hittar du How you rank?

Först behöver du byta till engelska meny systemet. Om du har svenska inställt idag. Annars går du ned på högersidan under ”Home” och hittar du ”Your rank for profile views… inringat med grönt på skärmkopian.

howyourank_var1

Och under den så hittar Who’s Viewed Your Updates som är ett annat mått på din synlighet och mer specifikt hur långt dina updates når och i vilken grad de kommenteras eller gillas.

Who’s viewed your profile

…har funnit s ett tag och ger dig möjlighet att se och kontakta personer som visat  intresse för din profil.

How you rank ger dig möjlighet att se hur många profile views (visningar av din profil) du har i förhållande till ditt nätverk. Man kan se det som ett mått på hur ditt första intryck är när du dyker upp i ett sökresultat från en annan persons sökning. Det första intrycket består av en kombination av Foto, Headern, Ort och Bransch. Ikonerna Premium och Open networker samt hur många kontakter du har.  Som du ser nedan kan man se utvecklingen månad för månad. Hur många som intresserat sig från en viss bransch, vilka som sökt på titlar och hur många som jobbar på Linkedin som intresserat sig.

whos viewed your prof graph

How you rank for profile for views

How you rank ger dig en procentsats och oavsett vad den är kan du använda den för att förbättra din rank och upptäcka personer som är högt rankade. LinkedIn hjälper till emd tips pom vad som skulle ge fler views i detta fall en uppdatering av summary. Det jag blir sugen på är att skriva en lite guide som utökning av de 21 enkla stegen att optimera din linkedin profil så att den blir synlig och sökbar. Ladda ned checklista här.

How you rank for profile views - Olle Leckne 140523