Snygg tidning Konferens & Event

Intressant om digitalisering och Linkedin på sid 18-27 med tre artiklar varav en av och om mig:

Entreprenör & Linkedinexpert

Tidingen är bra för den som söker konferensanläggning

Sökar man dessutom en bra talare kan man söka på Sveriges Talare

Kolla konferensguiden 

Olles bästa tips för att bli en mästare på LinkedIn:

1. Bra första intryck

Se till att du och ditt företag har medarbetare vars LinkedInprofiler är professionella och rättvisande. Ett bra profilfoto och en snygg bildbakgrund bidrar till att skapa ett första gott intryck. Läs mer och ladda ned guide till att skapa en bra profil på LinkedIn här.

2. Företagssida på LinkedIn

Skapa en företagssida med regelbundna inlägg. Företagssidan är företagets hemsida på LinkedIn, som besöks när någon klickar på en medarbetares arbetsgivare. Det går också att följa företagssidan, vilket betyder att följaren får inläggen i sitt LinkedInflöde.

3. Intressanta fakta om följare

Följare har + 2,5 gånger större benägenhet att rekommendera företag och + 1,5 gånger större benägenhet att överväga att köpa produkter och lösningar från företag de följer. Så det är verkligen en fördel att fördjupa relationen med sina följare.

4. Ge och be om rekommendationer

Man kan säga att man är bra. Men det är ännu bättre att någon annan säger att man är bra. När du ber om en rekommendation av en chef eller kollega och du godkänner den kommer den läggas till i din LinkedInprofil. Vilket givetvis är värdefullt när en annan person eller rekryterare går igenom din profil. För att få en rekommendation är det vara en bra ide att först ge en person din rekommendation. Inte sällan får du en rekommendation tillbaka.

5. Gratis kompetensutveckling

Läs vad andra skriver och delar med sig av inom dina intresseområden. Ofta erbjuds dessutom frukostseminarier och webinarier gratis. Du kan följa och prenumerera på inlägg från personer i ditt nätverk och kända talare runt om i världen som till exempel Bill Gates.

6. Tacka

Underskatta inte betydelsen av att underhålla och utveckla relationen med ditt LinkedIn nätverk. Rådet är att uppgradera dina sociala förmågor så du klarar av att kommunicera effektivt trots att kroppsspråket saknas i de personliga meddelanden du skriver. Tacka alltså varje gång någon tackar ja och lägger till dig till deras nätverk.

Länk till LinkedIn gruppen som samarbetar för att använda LinkedIn effektivt