Utbildning – för att hänga med digitalt

Varför säljutbildning?

Med rätt utbildning kan du förbättra din försäljning.

Som säljare har du ständigt saker att göra. Säljmålen finns där hela tiden, liksom telefonen och listorna på saker att göra. Samtidigt utvecklas kunderna, de ändrar beteende och köper på nya sätt. Hur ska du hinna hänga med i det som händer?

Många gör det genom att läsa bloggar och lyssna på poddar. Andra satsar på utbildningsprogram eller inspirationstalare.

  • Vad är ditt ansvar och vad är din chefs, eller företagets ansvar?
  • Är utbildning och träning en del av jobbet, en personalförmån eller helt upp till dig?

Vi menar att utbildning och träning är en viktig del av att hålla igång en säljavdelning (eller en ensam säljare). Det inte bara ökar kunskaperna, det ökar också engagemanget.

Samtidigt är utbildning bland det första man skär ner på när det är dåliga tider, men också när det är mycket att göra i goda tider. En del företag ser det som något som är trevligt att ha, men inte nödvändigt. Dessutom kräver en utbildningsinsats också engagemang från ledningen med uppföljning och coachning framöver. Kanske tvekar man inför det? Eller så ser man träning som ett bortfall i produktionen, en ganska trist syn på sina medarbetare eller hur?

Även utbildningarna förändras

Folk vill inte sätta av hela dagar för att sitta i ett klassrum och höra på föredrag. I stället har det vuxit fram olika digitala lösningar – i princip kan du lägga 10 minuter om dagen på att titta på ett avsnitt av en utbildning i din telefon. Du kan också gå tillbaka och titta igen när du vill utan att det tar så mycket tid från annat.

Det här är också ett format som lämpar sig för företagsanpassade utbildningar – tänk en utbildning som är en blandning av presentationer, intervjuer med personer i ditt företag, kunder och kanske en och annan hemuppgift.

Vill du lära dig mer om hur säljarens roll utvecklas och hur du kan hänga med? Eller resonera om hur du ska övertyga din chef om att få utbildning och bli en bättre säljare?

Vill du hellre läsa mer först?

Vi utbildar säljare i hur man använder LinkedIn för att förbättra sina resultat.

Lär dig mer genom att teckna dig för vår e-brevserie

Hur kan säljare bli hjälpta av LinkedIn.

/Peter Meurling