Förutsättningarna har förändras som du kan se på bilden. Den traditionella säljtratten är snarare ett rörligt och rörigt rörverk.

Köpprocessen_google

Köparen upptäcker en produkt, tjänst eller företag genom en intressant diskussion på LinkedIn eller en snygg bild på Instagram. Som traditionell säljare är du troligen ute hos kund eller på väg att boka kundmöten. Även om det är många som är medlemmar på LinkedIn, 342 000 000 profiler är den senaste uppgiften, så är de flesta säljare inte där när kunderna söker och undersöker vilka produkter som passar dem bäst.

Kundens nya beteende är ganska oförutsägbart och det består av en rad olika aktiviteter som du ser markerade med olikfärgade trianglar. Besök på företagets webbplats, koll av vad som rör sig i branschen genom Pulse inlägg på LinkedIn som leder vidare till intressanta experter som svarar på frågor i LinkedIn grupper och väcker insikter om förändringar.

57procentNu är det dessutom fler som är inblandade i köpprocessen, i genomsnitt 5,4 personer, och alla är ute och samlar in information digitalt om det du förmodas sälja. Problemet är bara att du som säljer inte är med på spelplanen.

Vill du vara med på spelplanen, där det händer, när det händer?

Bra då ska du anmäla dig till LinkedInexpert’s serie av e-brev som tar upp utmaningarna som den moderna säljaren behöver hantera nu när köparen fått mer makt och möjligheter att köpa. Samtidigt som du märkt att köparna blir alltmer upptagna och ovilliga att boka möten.

Klicka på knappen och du får omedelbar tillgång till första e-brevet som berätta om det allt svårare säljjobbet och hur du kan lära dig att sälja på ett nytt sätt och utnyttja de nya förutsättningarna till din fördel.

omedelbar tillgång

När du klickar kommer du till ett formulär. Fyll i ditt namn och e-postadress så komemr första brevet omedelbart. Vi lovar att hantera dina personuppgifter professionellt. Vi hatar spam så vi kommer bara skicka e-brev som är relevanta för dig som säljare och marknadsförare. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Välkommen på en ny och spännande resa

OlleLeckneLinkedInexpert

 

 

 

 

 

 

Olle Leckne

LinkedIn Expert

Tel 0733 905611