Peter Meurling intervjuar Sofie Hamilton ang värdet av nätverksträffar.

Sofie HamiltonHej Sofie,

Hur använder du LinkedIn?

I mitt jobb som säljare och Key Account Manager på ett digitalt produktionsbolag är det viktigt med kontakter. Jag använder LinkedIn för att utvidga mitt nätverk och för att kontakta personer på företag som jag vill träffa. LinkedIn är ju toppen på det sättet att jag kan se vilka i mitt nätverk som känner personer som jag vill skapa kontakt med. Jag upplever att beslutsfattare är lättare att få tag på via LinkedIn än via telefon.

Hur kommer det sig att du var på LI Sveriges förra nätverksträff?

Jag hade precis gått med i LI Sverige när nätverksträffen dök upp. Som nyanställd letade jag tillfällen att nätverka, så jag såg träffen som en bra möjlighet att skapa nya kontakter men också som en möjlighet att få lära mig mer om LinkedIn. Två flugor i en smäll!

Vad gav träffen tycker du?

Träffen gav mig mer än förväntat. Jag kom därifrån med 20 visitkort och nya kontakter som ledde till diverse luncher, affärsmöten och potentiella samarbeten. Jag hade hoppats att få lära mig mer om LinkedIn men jag insåg att det nog krävs en heldagskurs för att lära sig allt.

Har du några råd till LI Sverigemedlemmar som ännu inte bestämt sig för om de ska komma den 16:e?

Anmäl dig! Du kommer garanterat att få fler nya kontakter. Jag upplevde att denna träff jämfört med andra nätverksträffar var mycket strukturerad och det fanns goda möjligheter att presentera sig för många.

Och just det, glöm inte visitkort!

Kommer du själv den 16:e?

Självklart!

Vad har du för mål med det?

Mitt mål med kvällen är återigen att skapa nya kontakter, kanske träffar jag någon denna kväll vars företag vill ha hjälp med innehåll på sin webb eller sin digitala närvaro?