Frågor och Linkedin hjälp

LinkedIn hjälp

Från tid till annan har man frågor och då kan det vara bra att veta var man kan rikta dem för LinkedIn hjälp.

För att veta vilken källa som är bäst för just din fråga håller vi på att bygga upp en vägledning som besvarar vad och på vilket sätt. Det finns tre källor som jag rekommenderar.

Det är Microsoft som äger LinkedIn. Linkedin är byggt för att knyta och sköta professionella kontakter.

De som använder sig av LinkedIn är främst företag och arbetssökande. LinkedIn är också ett forum där man kan kontakta före detta arbetskamrater. LinkedIn är praktiskt för att leta bland sitt professionella nätverk efter kompetent arbetskraft, anställningar eller affärskontakter.

När du är medlem på LinkedIn bygger du upp en profil som berättar om dig själv eller ditt företag. Sedan kan du bjuda in vänner, bekanta och existerande affärskontakter att bli en del av ditt nätverk.

Med LinkedIn kan du också hitta personer som du har studerat med. Ditt nätverk omfattar personliga relationer, deras kontakter samt de som utgör kontakternas kontakters kontakter. På så sätt har du tillgång till vad man kan kalla för tredje gradens kontakter i ditt nätverk.

Man kan begagna sina sociala kontakter på skilda vis. Dels kan man använda LinkedIn till att hålla kontakten med de i ditt kontaktnät samt hålla dig informerad om vad som händer i deras yrkeshjälp. Man kan också använda LinkedIn till att knyta nya kontakter. Företag använder även LinkedIn till att hitta kompetens och intressanta personer för tjänster som behöver tillsättas.

För att veta vilken källa som är bäst för just din fråga håller vi på att bygga upp en vägledning med som besvarar vad och på vilket sätt.


  4 replies to "LinkedIn hjälp"

  • Daniel Nyberg

   Hejsan.
   Jag har ett problem som bygger på att jag råkade ta bort mitt konto. Men när jag skall återaktivera det så kan jag inte det.
   Bedömmer att jag behöver hjälp från linked in med detta men de går inte att kontakta någonstans.
   Har du något tips?
   Mvh
   Daniel

   • olle

    Hej, du har kommit till utbildningsföretaget liexpert som hjälper företag och individer att omsätta Linkedin i praktiken.
    När det gäller ditt bekymmer behöver du ta hjälp med linkedin, klicka här och skapa ett supportärende http://hjalp.linkedin.com/

  • Oskar

   Hej jag har försökt så svar på en viktig fråga och den frågan är.
   Är Linkedin nånting för mig rent praktiskt.
   Det är så att jag saknar arbetslivserfarenhet, har inga kontakter byns datanörd för att få en ide
   och sitter på en ganska död utbildning på gymnasienivå.
   Jag är inte längre en 18åring direkt ut från gymnasium utan en 28åring så jag är inte längre ung enligt alla tjänster som erbjuds hjälp (25år max).

   min fråga som ingen vill ge ett svar på antagligen för att det är ett nej och alla jag frågar trycker med att man ska ha ett linkedin konto punkt slut (varför jag tror det lång lista på att man ska ha noll på varför man inte ska ha ett).

   • olle

    Hej, bra fråga. Svar: Ja. Linkedins mission är att kartlägga om matcha alla arbetstillfällen med alla skills och personer i världen.

Comments are closed.