Nätverk och referenser

Som företagare och entreprenör söker jag ofta något.

Då använder jag nätverket och ber om referenser

När verksamheten växer kan det vara nya kunder, samarbetspartners, giggare och personer att rektyrera som jag söker.

Genom alla tider har rekommendationer och personliga referenser varit det viktigaste sättet att introducera nya relationer.

Det är det fortfarande och nu har nätverkande fått utväxling av social media och särskilt genom LinkedIn världens största professionella nätverk online.

Relationer uppstår naturligt i nätverk

Man kan säga att det är som att dörren redan är öppen för att skapa nya relationer i ett nätverk. Medlemmarna i nätverket är medlemmar för att hjälpa varandra.

Nätverk och referenser

Om du söker kontakter och personliga referenser så har du kommit rätt. Jag kommer i kontakt med många individer, grupper och organisationer.

2pussel

Connecta med mig och få tillgång tillgång till kvalificerade chefer, företagare, investerare, journalister och många andra. 

View Olle Leckne's profile on LinkedIn

Några av dessa kontakter och många fler finner du i LinkedIn nätverket

Olle Leckne är tränad i referenser sedan han som ordförande var med och startade upp en BNI grupp på Sjöfartshotellet 2002 och de kontakterna ger fortfarande referenser till varandra.  Det genomsnittliga värdet för en referens var då ca 3 600 kr. Och nu när jag ändå pratar om värdet i pengar så var jag på besök på BNI Kungsträdgården där man räknat ut en stol är värd ca 476 000 kr/året. Skall uppdatera denna info med aktuella siffror.

PS Det finns många andra värdfulla nätverk som är  specialiserade beroende på vad man söker vilket utbyte som är önskvärt.

Läs mer om nätverkande och referenser