Vad är skillnaden mellan att verka och väva i nätverket?

Nätverkande är ett ord som är väl känt och erkänt av de flesta i näringslivet.

Men nätvävning är ett relativt nytt koncept i Sverige. Att väva sitt nätverk är ett steg bortom det traditionella affärsnätverkande som människor gör nu, tex i BNI* i mingel till frukost, till lunch i Lunchin och på LinkedIn när det passar. Begreppet NetWeaving myntades av Bob Littell, en konsult i USA.

Nätverkande, som vi alla vet, används traditionellt för att hitta nya affärer eller göra karriär.

NätVävning, är en enkel, mer ömsesidig strategi som fokuserar på att hjälpa andra att möta de människor de behöver för att lösa sina utmaningar, snarare än sina egna.

Skillnaden mellan de nätverkande och nätvävning är förhållningssättet. Istället för att leta efter någon att hjälpa dig med det du vill, är det som om du hjälper andra få vad de vill!

Även om affärsnätverkande är känt som ett effektivt sätt att skapa nya affärskontakter för dig och ditt företag, utvecklar nätvävning nätverkandet till en personlig mission och ett långsiktigt arbetssätt som framkallar ömsesidiga affärsrelation som kommer att fortsätta under en mycket lång tid.

Själv fick jag en insikt, som blev mer genomgripande än vad jag först insåg.

Affärsmodellen förvandlades.  

Jag/vi hjälper individer och företag växa, och genom att de växer, växer också vårt företag.

Och den uppdaterade affärsmodellen passar bra i hop med min mission

Min mission är jag hjälper individer och företag att komma i kontakt med nya möjligheter, oftast i LinkedIn nätverket, som de annars inte skulle fått.

Läs mer

Den gyllene triangeln i nätverk är ett enkelt och effektivt sätt att bygga relationer.

En intervju om erfarenheter från affärsnätverknade

Att kombinera BNI med Linkedin ger utväxling

Olle Leckne och LIexpert hjälper företag att växa med fler och rätt kunder och medarbetare. Läs mer i artiklar eller på LIexpert.se och Selling-socially.com